"GAS FRA       SAMME GAS - BARE BILLIGERE!"

Vi sælger og distribuerer gas i flasker og tanke i hele Danmark

FAQ

Få svar på dine spørgsmål her

Vi har samlet en række af de spørgsmål, vi får fra vores kunder og listet svarene op nedenfor. Måske finder du også svar på dine spørgsmål. Hvis ikke er du velkommen til at ringe eller skrive til os. Vi skal nok svare.

1. Hvad er F-gas egentlig?

F-gas, eller flaskegas, er flydende gas, der er lagret under tryk i flasker eller i tanke. Den internationale betegnelse for F-gas er LPG (Liquefied Petroleum Gas). En liter flydende og komprimeret F-gas giver ca. 250 liter gas i luftform.

2. Er det vanskeligt at skifte gasleverandør?

Nej, du ringer blot til os, så sørger vi for resten af leverandørskiftet. Så snart din oprindelige kontrakt er afsluttet, tager vi over.

3. Er Viking Energi og Viking Gas ikke det samme?

Nej, Viking Energi er et nyt selvstændigt selskab med nyt CVR-nummer, som blandt andet overtog aktiviteterne i Viking Gas i 2012.

4. Hvordan kan I sælge gassen billigere end de andre gasselskaber?

Det kan vi, fordi vi er et lille effektivt selskab, som arbejder ud fra en low cost forretningsmodel, som betyder, at vi har betydeligt lavere omkostninger end vores konkurrenter. Vi ejer selv vores selskab og sender ikke store overskud ud af landet. De fleste kan spare rigtig mange penge ved at skifte til os.

5. Kan det passe, at man kan købe en tank hos jer uden at skulle købe gassen af jer?

Ja, du kan både leje og købe din tank hos os og få gassen fra anden leverandør. Du lejer tanken med en brugsret og står helt frit. Det kalder vi en fair løsning!

6. Hvor kommer jeres gas fra?

Den kommer hovedsageligt fra de to danske raffinaderier. Der er således ingen forskel på den gas, du får fra os og den, du kan få af de andre leverandører på markedet. Vi henter gassen samme sted. Skulle det ske, at der ingen gas er til rådighed i Danmark, henter vi den i Tyskland, Holland eller Sverige. Der er gas nok.

7. Hvordan ved jeg, om jeg betaler for meget for min gas?

Hvis prisen på din gas kun er steget, og/eller du betaler mere end 8 kr. per kg tankgas, betaler du med stor sandsynlighed for meget. Gasprisen på de internationale markeder er stort set ikke steget siden juli 2008 - med en enkelt undtagelse i december 2010. Det burde din gaspris heller ikke være. Er du i tvivl, så kontakt os og hør, hvad du skal betale hos os. Det er helt gratis at få et pristjek.

8. Leverer I kun gas til virksomheder?

Ja, vi sælger udelukkende til erhverv. Det er eksempelvis inden for restaurations-, hotel-, auto- landbrug- industri- og entreprenørbranchen, ligesom du kan finde vores gasflasker på campingpladser og tankstationer. Som privat kan du derfor ikke købe gas i flasker direkte af os, men kun gennem en af vores forhandlere.

9. Kan I overhovedet overleve på F-gasmarkedet?

Ja, det er vi ret overbeviste om. Både fordi vi har været i F-gasbranchen i de sidste 20 år og kender den indefra. Men mest af alt fordi vi som det første F-gasselskab nogensinde har åbnet op for konkurrencen på F-gasmarkedet. Dermed får kunderne et billigere alternativ – til samme kvalitet.